maanantai 30. heinäkuuta 2012

Monipuolinen harrastuskoira

Niin, sitä se tolleri on! Totesin tämän viime viikolla, kun Ossin lomaillessa mökillä vanhempien kanssa, vietimme Pavun kanssa oikein aktiivisen viikon...

Maanantai meni metsälenkeillä mökillä.

Tiistaina TOKOiltiin mukavassa tolleriporukassa. Papun kanssa tämänkin laji on hauska! Kun vain emäntä oppisi keskittymään yksityiskohtiin... ;) Kiitos organisoinnista Seija!

Keskiviikkona AGILITY oli päivän sana. Papu oli täynnä virtaa huolimatta edellisen päivän tokoiluista. Minulla oli haasteita kehittää meille sopiva ohjauskuvio mutta koira teki vauhdikkaasti täynnä intoa.

Torstaina kuului metsän kutsu ja edellisenä iltana tehdyt MEJÄ-jäljet odottivat nuuskuttajia. Ensimmäisellä osuudella mustikan metsästäjät olivat tuoneet haastetta jäljelle mutta makausten merkkaus oli mun mieleen: tarkka haistelu pysähtyen. Ja kaatokin löytyi! (Kiitos seurasta Anu!)

Perjantaina päivä alkoi reippaasti juoksulenkillä Katjan&Samun kanssa. Hmmm... Millaisia matkoja mahtaakaan Canicrossissa olla? Iltapäivällä vuorossa oli noutajien kuninkuuslaji NOME. Ja tottakai kun alustaa treeniä valtavalla valituksella palautusongelmista, niitä ei ole! Niinpä sain vakuutella, että kyllä meillä oikeesti on muitakin ongelmia, kuin sähläävä emäntä... ;) Olen edelleen samaa mieltä kuin keväänä -09, tykkään Pavun hausta. Intoa riitti, nenä oli mukana ja jokainen riista palautui käteen. (Kiitos treeneistä Sanna ja Riikka!)

Lauantaina sain ensikosketuksen VEPEen seuratessani Narrin hienoa suoritusta Tampereella upeassa aurinkoisessa säässä. Lounastauolla pääsin Pavunkin kanssa kokeilemaan kahta ensimmäistä liikettä: veneestä hyppäämistä ja vientiä (Kiitos Sanna!!!). Luulen, että löysin ensi kesälle uuden hauskan lajin... ;)

Ja mitä viime viikosta voi päätellä? Sen, että tollerista on moneksi. Ja mikä tärkeämpää, koiraharrastus on mahdollisuus löytää mahtavia kavereita, joiden kanssa jakaa harrastuksen ilot ja surut!