sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Arvostelut

Tässä nyt puhtaaksikirjoitettuna eilinen.

Uudenmaan ohjus 8.5.2010

Haku: Hyvä haku, mutta merkkailee ja pudottaa yhden damin.

Markkeeraus: Joutuu vähän etsimään kumpiakin markkeerauksia, mutta löytää lopulta itsenäisesti. Pallottelee dameja ohjaajan läheisyydessä, mikä näkyy yhteistyössä.

Ohjaus: Hyvä seuraaminen vapaana, pysyy paikalla, ylösotossa jättää damin ja haahuilee vähän. Hyvä palautus vauhti ja linja.

Yleisvaikutelma: Tyoskentelyhaluinen koira. Voisi työskennellä määrätietoisemmin.

Ja Palveluskoirien näyttely.

Papu: Erittäin hyväntyyppinen uros, joka antaa hieman matalaraajaisen vaikutelman. Voimakas kallo, hieman kevyt kuono-osa, hyvä kaula, hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä rinnan syvyys, pitkä lanneosa, vahva luusto, hyvät käpälät. Hyvä karvapeite, yhdensuuntaiset liikkeet. EH/KÄK1

Ossi: Hieman raskaan vaikutelman antava uros, jolla leveä ja syvä kallo. Vahva kuono-osa, liian kookkaat korvat (omistajan huomio: Ossin dumbon korvista tuomari sanoi ihan mullekin, eikä ihan positiivisessa mielessä. Kuulemma vaikuttavat voimakkaasti ilmeeseen. Ja mun mielestä ne on söpöt! :D ). Vahva kaula, hyvä tilava rintakehä, voimakas luusto. Karva ei parhaimmillaan, hieman hermostunut käytös. (ja tähän taas huomiona, että alkoivat siinä sitten just ampua jossain sivummalla siinä, kun oltiin arvioitavana. Kiva...)

Tänäänkään ei jääty lepäilemään, vaan vedettiin pitkästä aikaa riistatreeni. Ja sanottakoon vaan, että treenattavaa riittää! ;D

1 kommentti:

  1. Luitko toukokuun HS:n Kuukausiliitettä?
    (En tarkoita kummallista juttua Silja Lehtisestä. Ihan kuin siinä ei olisi sanottu mitään, kehua kai yritettiin, juttu poukkoili, nuori nainen ei ollut suinkaan ruma, mutta kuva jotenkin eri tyyliä kuin juttu. Mitä mieltä olet?)
    Tulipa negaa. d-:

    Olin tiennyt koirista aika vähän, toki että homma on osin ihan tautista (jutun kuvituksena mm. nuori shar pei), mutta nyt opin uutta, Sainion ja muiden samannmielisten näkökulmasta.

    Puhutaanko sisäsiittoisuudesta koiraporukoissa? Voiko siitä olla eri mieltä kuin muut ja silti harrastaa samoissa piireissä? Onko se kenties tabu, jotta harrastussuhteet säilyisivät? Onko tiedostavia kasvattajia, jotka pyrkivät rikastuttamaan geenipoolia esim. ulkomaanyhteistyön kautta, paljon?

    VastaaPoista