maanantai 25. tammikuuta 2010

Lunta, ihanaa lunta!

Viime keskiviikkona ajelin Catin luo hieman treenailemaan ja lenkkeilemään. Kiersimme ensin Ossin, Pavun ja Rastin kanssa pienen lenkin, jonka jälkeen Ossi jäi autoon nuorten herrojen jatkaessa treenien pariin. Treeneillä on taas paino ollut ohjausten puolella, joten vuorossa oli hieman hakua. Syvä umpihanki tarjosi haastetta kakaroille. Veimme alueelle yhteensä 12 damia, jotka upposivat hankeen. Jätimme damit vielä niin, etteivät ne olleet aivan jälkien lähellä eli todellista haastetta nenän käytölle!

Papu oli tuttuun tapaan energiaa täynnä ja löysi ensimmäisen varsin vauhdikkaasti. Toisen hakemiseen meni hieman enemmän aikaa. Tämän jälkeen Rasti pääsi töihin. Passiviteetti onkin nyt kova sana, kun Pavulla työinto on niin valtava. Onneksi hermot tuntuvat kuitenkin pitävän ja pieni kesti Rastin työskentelyn kunnialla. Kun Pavun vuoro taas koitti, tuntui hakemiseen menevän hieman pitkään. No, ei ihme ajattelin myöntäen harjoituksen haastavuuden varsinkin, kun kyseessä on noinkin nuori koira. Kiipesin hieman ylemmäs katsomaan ja kas kumma, sieltä pomppi pikkukettu pukkiloikkia hangessa tehden dami iloisesti suupielessä! Seuraavat otinkin ylös enemmän kontrollissa eli niin, että lähetin Pavun alueelle, jossa arvelin damin olevan, jotta se pysyi näkökontrollissa niin, että sain vahvistettua palautuksen. Välissä otin myös harjoituksen alussa vastakkaiseen suuntaan viemäni muistidamin ohjauksella ylös.

Kun itse harjoitus oli ohi, olikin haasteena löytää loput damit ja yksi minulta jäikin maastoon, vaikka yritin vielä lopuksi mennä Ossin ja Pavun kanssa haravoimaan suunnilleen sitä maastoa, mihin dami mielestäni jäi. Nyt ei sitten auta kuin odottaa lumien sulamista...

Ennen kotiin lähtöä kävelin vielä palauttavan metsälenkin. Oli ihana seurata Pavun loikkimista hangessa ja Ossin nautinnollisia lumikylpyjä!

Samanlaista nautinnollista laatuaikaa lumisissa merkeissä oli edessä myös sunnuntaina, kun ajelin äidin kanssa mökille. Ensin hieman metsälenkkiä, sitten vähän meren jäällä kirmailua (naapurit harjoittelivat bumerangin heittelyä, nastaa!!! ;D ), hieman lumitöitä, väliin lounas (kanaa, nam!) ja lopuksi vielä metsälenkki ennen kotimatkaa. Illalla saatoin todeta, etten ikinä ole nähnyt Papua niin väsyneenä! Ossi jaksoi vielä seurailla komeroitten siivousta (kuinka epäkäytännölliseen aikaan voikaan saada siivousvimman?) ja kerjätä rapsutuksia Pavun nuokkuessa sängyllä. Ihan sunnuntaipäivä kertakaikkisesti!

Huomenna onkin luvassa jännittävä päivä tai ennemminkin ilta, kun edessä on käynti eläinlääkärille. Tarkoituksena on peilata Ossin silmät ja Pavulla on edessä enemmänkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti