lauantai 20. helmikuuta 2010

Rohkea rokan syö!

Eli tässä tapauksessa treena kelistä huolimatta... ;) Tämän päivän kohdalla kalenterissa luki pk-seudun tolleristien nome-päivä. Purevan pakkasen vuoksi päivä kuitenkin peruttiin viime hetkellä. Mutta sehän ei meitä lannistanut! Annan ja Jennyn kanssa uhmasimme viimaa ja pakkasherraa ja suuntasimme kirpeän aurinkoiseen keliin lenkkeilemään ja hieman treenaamaan.

Lenkin lomassa otimme yhden markkeeraus/muistiharjoituksen, jossa vietiin motivoidusti ohjaukseen damit. Tämän jälkeen katsottiin häiriömarkkeeraus 90° kulmassa ohjauslinjaan nähden. Tämän jälkeen ohjaus otettiin ylös. Kun ohjausdami oli turvallisesti ohjaajalla, sai koira luvan noutaa markkeerausdamin. Ja sitten vielä vahvistettiin linjaa, ottamalla sieltä toinen dami ylös. Harjoitus onnistui oikein mukavasti ja sormetkaan eivät ihan ehtineet jäätyä! Kun pääsimme lenkin jälkeen vielä parkkipaikalle toistimme harjoituksen hieman varioiden. Pavulle vein ensin sokkona linjalle dameja (matkaa ensimmäiselle noin 50 metriä, pohjana aurattu metsätie) ja sitten sokkolinjaan nähden 90° kulmassa motivoidusti toisen muistin. Tämän jälkeen 180° sokkolinjasta ja 90° motivoidusta linjasta tuli häiriö markkeeraus. Markkeerauksen katsomisen jälkeen otin ensin sokkolinjalta damin ylös. Tämä onnistui Pavulta varsin hyvin! Tosin vahvistin palautusta, kun meillä kerta siinä on vielä sitä työsarkaa... :-/ Seuraavaksi otin ylös motivoidun linjan, jossa jälleen vahvistus palautukseen. Tämän jälkeen noutolupa markkeeraukseen. Tässä Papu eteni varsin hyvin oikeaan suuntaan, muttei edennyt tarpeeksi pitkälle. Ja kun dami oli umpihangessa, niin olisi kaivattu sitä nenän käyttöä, mikä meillä on kyllä treenattavien asioiden listalla... Markkeerauksissa, kun Papu tuntuu menevän silmiin luottaen. No joka tapauksessa heitto uusittiin, mutta nyt Papu kiersi alussa esteenä olevan kinoksen ja juoksi suoraa Jennyn luo. Ei kiva. No otin välissä yhden damin sokkolinjalta, sillä aikaa, kun Jenny poimi markkeerauksen jälleen ylös ja sitten uudestaan. Sitten saatiin onnistuminen. Paluumatkalla ärsytti. Olisi pitänyt tajuta umpihangen vaikeus markeerauksessa nuorelle koiralle ja ottaa heitto polulle. Noh, se on sitä jälkiviisautta. Jenny ja Anna ottivat saman harjoituksen kaksoismarkkeerauksella. Eli pohjalla oli sama sokkolinja, mutta muistin sijasta tuli kaksi heittoa, jotka otettiin ylös vasta, kun linjalta oli nostettu dami. Linja vaati vahvistusta, muttta muuten sekä S että C muistivat kakkosen erinomaisesti! Nyt sitten vain suunnittelemaan seuraavaa kertaa! Ja tässä välissä me jatketaan Pavun kanssa palautusten vahvistamista... Ja emäntä harjoittelee lähettämistä... On se hauskaa, että aina riittää harjoiteltavaa! ;D

Niin ja ehdinhän minä ottaa muutaman kuvankin, ennen kuin kamera hyytyi pakkaseen!

Sakkella oli HIENO takki! ;)

Tollerin verran lunta...

Punaturkit: Chili, Sakke ja Papu

Chilin maan mainio hemuli-ilme... ;D

Lauman mustalammas(paimen) Roxy

Musta koira ja valkoinen hanki

Perään!!!!

Saarto...

...ja selätys... ;)

Todettu ystäväksi

'Joko saa namia?'

Papu oli omatoiminen...

Chilbe sai kopin!

LISÄÄÄ!!!!!

Ja lopuksi kamera sai pusun... :)

Ja miksei Ossia näy kuvissa? Ajattelin säästää Ossin pakkaselta, joten Ossi pääsi nauttimaan laatuajasta ja lumileikeistä äidin kanssa. Ja oli kuulemma nauttinut! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti