tiistai 13. huhtikuuta 2010

Pupusia, Papusia

Tämä päivä on ollut täynnä toinen toistaan suloisempia papusia. Saimme nimittäin treeniseuraksemme Marjan&RoistonMaijan&Diivan ja Sarin&Ruutin. Kartoitettuamme treenimaastot (naapurin pelto toimi treenimaastona, tämä paikka oli Papullekin uusi), minä ja Marja palasimme autoille hakemaan damit ja Ossi pääsi odottamaan autoon. Ossin saaminen autoon olikin hieman haastavampaa, sillä en saanut Ossia kutsuttua pois pellolta. Ossi jäi jälkeen jo kun kävelimme alussa naapurin pellolle ja oli niin uppoutunut hiirien ja myyrien pyydystämiseen, että koko koira oli kuin transsissa. Kiroilut, maanittelut tai houkuttelu ei mikään toiminut. Niinpä päädyin pyydystämään Ossin hihnaan ojasta, jossa herra oli teki hyökkäyksiä ojan pohjalle naama kurassa, eikä reagoinut edes siihen, kun seisoin vieressä.

Kun Ossi oli turvallisesti autossa, kävelimme Marjan kanssa hieman eri reittiä tämän päivän treenipellolle. matkan varrella jätin kolme damia vieresen pellon saarekkeeseen (jota muuten olen katsellut 'sillä silmällä' jo viime syksystä... ;D ). Jätin yhden markkeeraus damin selvästi näkyviin ja kaksi punaista damia piilotin viereisten katajien juureen. Tämän jälkeen jatkoimme matkaa kiertäen peltojen välisen ojan (jossa muuten oli ihan kunnioitettavasti vettä ja virtausta vuodenaikaan sopien...).

Pellolla aloitimme nometottiksella. Alkuun kaikki ottivat mukaansa yhden damin, jonka jälkeen aloitimme perusasioilla: ensin luoksetulo sisarusten muodostaman rivin edestä, sitten perusnouto samaisen rivin editse, jonka jälkeen rivin läpi pujottelu damia kantaen. Sarin pitikin seuraavaksi pitää pieni tauko pienen Rasmuksen vaatiessa välipalaa. Tässä välissä toteutimme kolmen sisaruksen (Papu, Roisto, Diiva) kanssa harjoituksen, jossa jokainen pääsi vuorollaan noutamaan damia kahden sisarkuksensa välistä. Eli meillä Marja ja Maija seisoivat vierekkäin, Marja heitti damin viistosti taakseen ja lhetin Pavun noutoon (noutolinja kulki siis Marjan ja Maijan välistä. Tämä harjoitus sujui kertakaikkisen hienosti!

Sauraavaksi otinkin Pavulla ylös ohjauksella damin saarekkeesta. Ensimmäisessä lähetyksessä linja olisi kulkenut viistosti ojan yli, joka selvästi oli vielä liian vaativa, sillä Papu rikkoi linjan, alkaessa etsimään sopivaa kohtaa ojan ylitykselle. Niinpä otin Pavun takaisin ja korjasin lähetyspaikkaa hieman lähemmäs ojaa ja niin, että linja kulki suoraa ojan yli. Silti jouduin vielä kerran kutsumaan Pavun takaisin, ennen kuin sain Pavun lähtemään ojan ylitykseen suoralla linjalla. Vahvistin linjaa eteenkäskyllä vielä Pavun kiivetessä vastarannalle, mutta jo siinä Pavulla oli jo tuttu vahva eteneminen nähtävissä ja markkeerausdami tuli kauniisti ylös (ei vaihtamisen yritystäkään nähtävissä, jes!). Koska tehtävä oli vaatinut useamman lähetyksen, toistin lähetyksen samantien pidentäen kuitenkin matkaa hieman peruuttamalla pellolla taaksepäin. Nyt, kun oja oli 'korkattu', ei Papu enää arponut sopivaa paikkaa ylitykselle, vaan eteni juuri toivotusti. :) Jälleen vahvistin linjaa eteen-käskyllä rantautumisvaiheessa. Lisäksi vahvistin molemmilla kerroilla palautusta, ennaltaehkäisten kiertämisongelmaa (joka on Ossin kanssa tullut tutuksi). Tämän jälkeen aloimme rakentaa muille papusille linja-harjoitusta.

Tarkoituksena oli tehdä ensin helppo peruslinja motivoituna ja tämän jälkeen lisätä tutulle motivoidulle linjalle häiriötä. Tällä kertaa häiriöksi oli suunniteltu häiriöheitto, joka oli tarkoitus heittää ennen linjalle lähetystä. Roiston ja Ruutin kanssa päädyimme muuttamaan harjoitusta, mutta Diiva suoritti harjoituksen suunnitellusti.

Treenin jälkeen sisarukset pääsivät leikkimään ja ojat olivat kaikkien neljän mielestä tosi mielenkiintoisia! :) Pienen leikkiehetken jälkeen jatkoimme mökille lounaalle. Kun suurin nälkä oli tyydytetty, oli aika kaivaa kamerat esiin! Tässä hieman saldoa:

Ruuti 1v 5kk

Ruuti 1v 5kk

Diiva 1v 5kk

Diiva

Pienen Diiva kaihoisa katse

Vähän vähemmän pieni Roisto... ;D

Papu 1v 5kk (ja namin intensiivinen tuijotus...)

Ossi 6v

Diiva, Papu, Ossi ja Roisto

Laitan tähän vielä vähän muuta kuvasaldoa tältä aktiiviselta minilomaltani:

Ossin ja Pavun tanssia pellolla :)
Ossi ja pellon ihmeet

Diiva suuri hepuli <3

Rakas pieni Papuni
Rakkaat punakuononi

Suklaasilmä

Tämän kuvan otin jo perjantaina, mutta sama näky on tälläkin hetkellä vieressäni...

Ja loppuun muutama luontokuva eli kevään ensimmäiset sinivuokot:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti